Arbejde

Hovedansvarlig for Arbejde

Hvor, hvordan og hvorfor vi arbejder er under forandring

Før i tiden arbejdede mange af os det samme sted det meste af vores arbejdsliv. I dag skifter vi arbejdsplads og karriere langt hyppigere, og livslang læring er blevet en nødvendighed for at holde kompetencer tidssvarende. Rutinearbejde - både det fysiske og det kognitive - bliver i stigende grad automatiseret af teknologi, hvilket efterlader de mere komplekse arbejdsopgaver tilbage til os mennesker. I gig-økonomien erstattes fast ansættelse i stigende grad af projektbaserede korttidskontrakter, hvilket øger usikkerheden for individet og stiller nye krav til omskiftelighed.

Arbejdspladser er også under hastig forandring. Vi ser nye måder at arbejde på vinde frem med mere alsidighed i forhold til arbejdsopgaver, kollegaer, mobilitet og med et større fokus på work-life-balance. Stress er blevet den mest almindelige årsag til langtidsfravær fra arbejde, og arbejdspladser må tilpasse sig for at løse dette problem. 

Med den hurtige udvikling inden for robotter og kunstig intelligens er det et åbent spørgsmål, om teknologien vil skabe flere jobs end den overtager. Er vi på vej mod en fremtid med massearbejdsløshed og en 'winner-takes-all'-økonomi, eller vil der være meningsfulde jobs til alle i fremtiden?

Dette er blot nogle af de vigtige spørgsmål, der relaterer sig til fremtidens arbejde. På denne side kan du læser vores artikler, publikationer og kundeprojekter inden for dette vidensfelt.

UDFORSK FREMTIDEN

Rådgivning

Vi er førende i anvendelsen af fremtidsforskningens metoder til at løse organisatoriske udfordringer. Vores kunder inkluderer nogle af verdens største virksomheder og organisationer, som vi rådgiver på strategisk niveau.

Rådgivning

FOREDRAG & KURSER

Bliv inspireret og få indsigt i de tendenser og udviklingsmønstre, der former fremtiden — book os til foredrag, keynote-præsentationer eller kurser.

Foredrag & Kurser

MEDLEMSKAB

Instituttet for Fremtidsforskning er en selvejende, medlemsdrevet organisation. Vores medlemmer består af offentlige og private organisationer, der søger indsigt i tendenser, der har betydning for deres fremtid.

Medlemskab