HISTORIE

Instituttet for Fremtidsforskning blev grundlagt i 1969 af professor Thorkil Kristensen, der forinden havde været mangeårigt medlem af Folketinget, finansminister og senest OECD-generalsekretær. Det skete i samarbejde med en række visionære danske virksomheder og organisationer, der havde et ønske om at kvalificere deres beslutningsgrundlag gennem grundige fremtidsstudier.

Thorkil Kristensen var administrerende direktør ved Instituttet for Fremtidsforskning fra 1969 til 1988, hvorefter Rolf Jensen var ved roret frem til år 2000. I denne periode udgav Instituttet i Jensens navn bogen The Dream Society, som blev en international bestseller og oversat til en lang række sprog, hvilket for første gang satte Instituttet på verdenskortet.

I perioden 2000 til 2013 udvidedes det internationale udsyn under ledelse af først Johan Peter Paludan og siden Axel Olesen, og især et især et nordisk fokus prægede medlemskredsen og projektopgaverne. Instituttet udgav i denne periode i 2004 opfølgeren til The Dream Society, bogen Creative Man, og lancerede i 2010 printmagasinet SCENARIO, der siden har kunnet købes i løssalg i både Danmark og verden over.

I perioden 2013-2018 var Claus Kjeldsen Instituttets administrerende direktør, og den nuværende Interim CEO er Dasha Krivonos. Vi er i dag et globalt orienteret institut, der arbejder med kunder og medlemsvirksomheder fra hele verden, herunder en række meget store virksomheder og organisationer, som vi rådgiver på strategisk niveau.

Vores forretningsområder er foredrag, udgivervirksomhed, konsulentydelser og vores medlemskab, hvori blandt andet husets forskning i form af medlemsrapporter kommer medlemmerne til gode. Nyeste organisatoriske tiltag er Instituttets Global Scanning Network, som rummer højtuddannede informanter, der indrapporterer trends og observationer til vores database fra alle verdensdele. Også åbningen af CIFS Latam med stor aktivitet i især Brasilien er en nyere milepæl.

Fremtiden for Instituttet for Fremtidsforskning peger i retning af et øget globalt fokus gennem en satsning på strategisk projektarbejde, et skalerbart medlemsprodukt samt medieudgivelser, hvis rækkevidde omfatter det meste af verden.

Non-profit

Arbejde for at forbedre samfundet

Lær os at kende

Medarbejdere og ledelse

Hvorfor vi eksisterer

Mission/Vision

The Copenhagen Method

Udforsk

Bliv en del af os

Ledige stillinger

Kontakt

Kom forbi eller ring til os

UDFORSK FREMTIDEN

KONSULENTYDELSER

Vi er førende i anvendelsen af fremtidsforskningens metoder til at løse organisatoriske udfordringer. Vores kunder inkluderer nogle af verdens største virksomheder og organisationer, som vi rådgiver på strategisk niveau.

Consulting

FOREDRAG & KURSER

Bliv inspireret og få indsigt i de tendenser og udviklingsmønstre, der former fremtiden — book os til foredrag, keynote-præsentationer eller kurser.

Foredrag & Kurser

MEDLEMSKAB

Instituttet for Fremtidsforskning er en selvejende, medlemsdrevet organisation. Vores medlemmer består af offentlige og private organisationer, der søger indsigt i tendenser, der har betydning for deres fremtid.

Medlemsskab