Ansatte

SIMON FUGLSANG ØSTERGAARD

Simon Fuglsang Østergaard er fremtidsforsker med speciale i teknologiens betydning på forretnings- og samfundsniveau. Senest har Simon arbejdet med, hvordan teknologiske og demografiske forandringer vil transformere videregående uddannelse i det 21. århundredes digitale økonomi.

Simon har arbejdet med danske og internationale kunder og interessenter inden for områderne uddannelse og arbejdsmarked. Desuden har han arbejdet med, hvordan den teknologiske udvikling afføder nye forretningsmodeller og hvordan øget automatisering påvirker arbejdsmarkedet, skaber mangel på bestemte færdigheder og ændrer kompetencebehovene for fremtidens arbejdsstyrke.

Derudover leder Simon IFF-kurset From Megatrends and Scenarios to Strategy.

Foredrag

Simon forstår at formidle komplekse emner på en livlig og inspirerende måde og er i stand til at perspektivere potentielle fremtidige udviklinger i en større sammenhæng. Simon holder foredrag på dansk og engelsk.

Alle foredrag skræddersyes altid til den konkrete kunde og begivenhed.

aktuel forskning

Simon var projektleder på rapporterne Rethinking Higher Education – Structural Transformations on the Horizon (2019) og Transformation of Trust – How Blockchain and Digital Identity Will Change our World (2018) og har præsenteret hovedkonklusionerne derfra ved flere IFF-arrangementer. Før det har Simon arbejdet på projekter vedrørende fremtidens videregående uddannelse og mere bredt på en bog med 100 globale tendenser mod 2050.

uddannelse og karriere

MSc i International Economic Consulting fra Aarhus School of Business and Social Sciences ved Aarhus Universitet

Arbejdserfaring før IFF:

  • 2013-2016: Konsulent, forretning og samfund, Teknologisk Institut

I løbet af sin ansættelse ved Teknologisk Institut arbejde Simon med politisk og økonomisk analyse med henblik på at skabe viden og indsigt i strategisk politikudformning og beslutningstagen. Blandt kunderne var både danske og international private og offentlige aktører inklusive ministerier, EU-Kommissionen og diverse andre virksomheder og organisationer.

BONUS-INFO: KEYNOTE ved EBRD-KONFERENCE I KAIRO

Simon blev inviteret til at holde åbningstalen til den halvårlige Competitive Consulting Conference for European Bank for Reconstruction and Development (EBRD) for at viderebringe sine perspektiver på fremtidens konsulentarbejde. Konferencen fandt sted i Kairo i Ægypten og havde mere end 200 deltagere fra næsten 30 lande.

KONTAkT

Ønsker du at booke Simon Fuglsang Østergaard til et foredrag, en præsentation eller keynote? Kontakt CIFS’ direktør for Live Inspiration, Carsten Beck, på 3065 1101 eller mail: cab@iff.dk.

TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Få de seneste nyheder fra IFF, gratis artikler fra SCENARIO Magazine og invitationer til events, workshops og seminarer direkte i din inbox. Når du tilmelder dig modtager du et eksemplar af vores rapport Kampen om fremtidens mindspace.

UDFORSK FREMTIDEN

Rådgivning

Vi er førende i anvendelsen af fremtidsforskningens metoder til at løse organisatoriske udfordringer. Vores kunder inkluderer nogle af verdens største virksomheder og organisationer, som vi rådgiver på strategisk niveau.

Rådgivning

FOREDRAG & KURSER

Bliv inspireret og få indsigt i de tendenser og udviklingsmønstre, der former fremtiden — book os til foredrag, keynote-præsentationer eller kurser.

Foredrag & Kurser

MEDLEMSKAB

Instituttet for Fremtidsforskning er en selvejende, medlemsdrevet organisation. Vores medlemmer består af offentlige og private organisationer, der søger indsigt i tendenser, der har betydning for deres fremtid.

Medlemskab