Ansatte

KLAUS Æ. MOGENSEN

Klaus Æ. Mogensen har arbejdet som fremtidsforsker hos IFF siden 2001 og har med tiden opnået en position som seniorforsker. Han arbejder især med fremtidens teknologi og hvordan den vil forandre arbejde, fritid og samfundet i almindelighed. Han har været videnskabsredaktør og videnskabsskribent for det prisvindende Scenario Magazine siden magasinets begyndelse i 2010 og har afholdt hundredvis af foredrag om fremtidsorienterede emner. Han har medforfattet to bøger for IFF, Creative Man (Gyldendal, 2004) og Modkultur – fra undergrund til bundlinje (Gyldendal, 2011).

Foredragsholder

Klaus er en erfaren og underholdende foredragsholder med flere hundrede professionelle præsentationer under bæltet. Han har talt på konferencer over hele Europa såvel som i Brasilien og Rusland.

Klaus holder foredrag på dansk og engelsk på modersmålsniveau.

Video
play-icon

Aktuelle foredrag

 • Automatisering og arbejde
 • Fremtidens transport
 • Supercomputere, distributed computing og kvantecomputere
 • Medier i det 21. århundrede

Alle foredrag skræddersyes altid til den konkrete kunde og event.

Klaus har en grad i fysik & astronomi fra Københavns Universitet, hvor han blandt andet har studeret områder såsom kvantemekanik, relativitetsteori, stjerners udvikling, kosmologi og grundlæggende datalogi. Siden han sluttede sig til IFF har han holdt sig opdateret på den seneste forskning inden for videnskab og teknologi, inklusive nanoteknologi, computere, robotter, bioteknologi, nye materialer og neurovidenskab. Han har en kritisk og analytisk tilgang til videnskabsnyheder, hvor han evaluerer, hvad der kan få betydning i det korte og lange sigt, og hvad der er ren hype, og ofte dykker han dybt ned i et enkelt emne som forberedelse til at skrive rapporter og artikler.

Klaus bliver jævnligt interviewet til dansk tv og radio om diverse fremtidsorienterede emner eller for at kommentere om nyheder, der peger i retning af fremtidige samfundsændringer.

Highlights fra forskning

Klaus har i 2019 med kolleger forfattet og præsenteret en rapport for Oliedirektoratet I Norge om supercomputere, distributed computing og kvantecomputere og deres potentielle rolle i RDI.

Klaus has skrevet eller været medforfatter på et stort antal af IFF’s medlemsrapporter, blandt andet for nylig:

 • Crumbling Pillars of Modern Society, 2019
 • Transformation af tillid, 2018
 • Fremtidens transport, 2018
 • Smart Society, 2017
 • Strategi for fremtidens arbejdsplads, 2017
 • Holder hypen, 2016
 • Individuel resiliens, 2016
 • Automatisering, 2016
 • Trust me, I'm not a doctor, 2015
 • Fremtidens teknologi, 2014

Uddannelse og karriere

Bachelorgrad i Astronomi & Fysik fra Københavns Universitet.

Hos IFF siden 2001.

Arbejdserfaring før IFF

1997-2000: Freelance-forfatter og oversætter.

Bonus-info: Ekspert i fantastisk litteratur

Klaus har en stærk interesse i fantastisk litteratur (science fiction, fantasy og relaterede genrer) og har skrevet utallige artikler og anmeldelser relateret til denne interesse. Han er redaktør af Himmelskibet, magasinet for de fantastiske genrer og har talt ved mange nationale og internationale konferencer om det fantastiske. Han har skrevet en science fiction-roman og et større antal noveller hvoraf flere er oversat til engelsk og andre sprog.

Kontakt

Er du interesseret i at booke Klaus Æ. Mogensen eller en af IFF's øvrige foredragsholdere? Kontakt Carsten Beck på tlf +45 3065 1101 eller mail: cab@iff.dk.

Er du interesseret i at booke Klaus til at skrive en artikel om et fremtidsorienteret emne? Kontakt ham direkte på tlf +45 3065 1122 eller mail: klm@iff.dk.

 

TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Få de seneste nyheder fra IFF, gratis artikler fra SCENARIO Magazine og invitationer til events, workshops og seminarer direkte i din inbox. Når du tilmelder dig modtager du et eksemplar af vores rapport Kampen om fremtidens mindspace.

UDFORSK FREMTIDEN

Rådgivning

Vi er førende i anvendelsen af fremtidsforskningens metoder til at løse organisatoriske udfordringer. Vores kunder inkluderer nogle af verdens største virksomheder og organisationer, som vi rådgiver på strategisk niveau.

Rådgivning

FOREDRAG & KURSER

Bliv inspireret og få indsigt i de tendenser og udviklingsmønstre, der former fremtiden — book os til foredrag, keynote-præsentationer eller kurser.

Foredrag & Kurser

MEDLEMSKAB

Instituttet for Fremtidsforskning er en selvejende, medlemsdrevet organisation. Vores medlemmer består af offentlige og private organisationer, der søger indsigt i tendenser, der har betydning for deres fremtid.

Medlemskab