Ansatte

Aron Szpisjak

Aron Szpisjak er fremtidsforsker med baggrund i offentlig administration og med særlig interesse i forebyggende sundhed, precision medicine og de data, der vil gøre begge dele til virkelighed.

Hos IFF fokuserer Aron på fremtiden for sundhed i Norden. Han har senest taget del i udførelsen af processen Nordic Health 2030, som samlede mere end 30 beslutningstagere fra hele Norden til at debattere samarbejde om sundhedsdata. Desuden har Aron virket som redaktør på processens slutrapport, Nordic Health 2030 Magazine, som blev udgivet oktober 2019 af IFF.

Aron har arbejdet med både nationale og internationale interessenter såvel som med klienter fra både offentlige og private organisationer inden for blandt andet sundhedsdata og genomforskning. Dertil har han arbejdet med østeuropæiske partnere med at skabe bedre individualiseret sundhedsservice i regionen.

HIGHLIGHTS FRA FORSKNING

Aron deltog i processen Nordic Health 2030, som havde til formål at opstarte et langsigtet program med at skabe synergier og udvikle bredere gensidigt samarbejde mellem centrale interessenter i de nordiske lande. Processen havde fokus på samarbejde omkring sundhedsdata på tværs af de nordiske lande såvel som en udforskning af hvordan et bæredygtigt sundhedssystem kunne se ud.

Som en opfølger til dette fremhæver Nordic Health 2030 Magazine hvordan man kan skabe synergier mellem individer og systemer for at skabe et ægte forebyggende og bæredygtigt sundhedssystem i Norden. Denne udgivelse ligger tilgængelig her.

UDDANNELSE OG KARRIERE

Mastergrad i international offentlig administration og politik fra Roskilde Universitet.

Aron begyndte at arbejde for IFF i 2019 som praktikant i nogle måneder og blev derefter ansat på fuld tid. Han hjælper organisationer med at udvide deres tanker om, hvordan fremtidens sundhed kunne se ud i Norden.

BONUS-INFO

Aron har en international tankegang, eftersom han er født i Ungarn og boede tre år i USA som barn. Efter gymnasiet valgte han at forsøge sig i endnu et fremmed land – Danmark – hvor han gik på universitet og fik en mastergrad. Han har boet fast i København siden 2012.

TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Få de seneste nyheder fra IFF, gratis artikler fra SCENARIO Magazine og invitationer til events, workshops og seminarer direkte i din inbox. Når du tilmelder dig modtager du et eksemplar af vores rapport Kampen om fremtidens mindspace.

UDFORSK FREMTIDEN

Rådgivning

Vi er førende i anvendelsen af fremtidsforskningens metoder til at løse organisatoriske udfordringer. Vores kunder inkluderer nogle af verdens største virksomheder og organisationer, som vi rådgiver på strategisk niveau.

Rådgivning

FOREDRAG & KURSER

Bliv inspireret og få indsigt i de tendenser og udviklingsmønstre, der former fremtiden — book os til foredrag, keynote-præsentationer eller kurser.

Foredrag & Kurser

MEDLEMSKAB

Instituttet for Fremtidsforskning er en selvejende, medlemsdrevet organisation. Vores medlemmer består af offentlige og private organisationer, der søger indsigt i tendenser, der har betydning for deres fremtid.

Medlemskab