Ansatte

ANNE DENCKER BÆDKEL

Anne Dencker Bædkel er sociolog og fremtidsforsker og har været ansat på Instituttet for Fremtidsforskning siden 2013. Anne er også projektleder for Instituttets Global Scanning Network og redaktør for publikationen Global Scanning Review. Efter tre år som redaktør på Instituttets medlemsrapporter har Anne de sidste par år arbejdet primært med IFFs største kunder og projekter.

Hendes arbejde har fokus på nye livsstile, normer og værdier hos nye og gamle generationer og segmenter og digital kultur. Hun fokuserer især på, hvordan teknologien i stigende grad påvirker sociale relationer og samfund generelt.

Blandt Annes primære vidensområder er, hvordan mennesker bor og lever i fremtiden, og hun har arbejdet med dette med blandt andre PFA, Roskilde Festival, NRK, Fjell kommune i Norge og Malmö Kommune i Sverige.

Anne var med til at udvikle og opbygge IFF’s Global Scanning Network i 2014 og har siden arbejdet med at videreudvikle netværket. Dette består blandt andet i at rekruttere og vejlede de omkring 30 nye medlemmer af netværket, der optages hvert halve år. Medlemmerne i the Global Scanning Network indsamler, vurderer og evaluerer en bred vifte af signaler og tidlige tegn på forandring og kategoriserer dem i en database af potentielle disruptive forandringer. Databasen (4500+ indlæg) er basis for meget af den globale research på IFF, eftersom den danner grundlag for tidlig mønstergenkendelse.

Anne har derudover en fast klumme i Scenario MAGAZINE, hvor hun skriver om digital kultur.

Keynote

Anne har siden 2013 tilrettelagt og afholdt workshops og foredrag på dansk, engelsk og skandinavisk. Hun har de seneste fem år holdt keynote præsentationer, workshops og foredrag i blandt andet Danmark, Færøerne, Sverige, Norge, Belgien og Rusland.

Aktuelle foredrag

  • Fremtidens medier
  • Fællesskaber i forandring
  • Fremtidens hjem

Alle præsentationer skræddersyes til den enkelte kunde i samarbejde med kunden.

Aktuel fremtidsforskning

I 2019 har Anne arbejdet sammen med NRK i en workshoprække og en rapport om Fremtiden for public service-medier, skrevet en rapport om Unge europæeres fremtidige boligønsker og er ved at lægge sidste hånd på en scenarierapport om Scenarier for fremtidens Kommune for den norske kommune Fjell. Hun har også deltaget som ekspert i flere konferencer og paneler: Den Fjerde Industrielle Revolution – Hvordan påvirkes Færøerne, MorgenDAC: Er billige boliger fortid? hos Dansk Arkitektur Center og Housing the Human, der er en del af Copenhagen Architecture Festival.

Uddannelse og karriere

Bach.scient. og cand.scient. i sociologi fra Københavns Universitet (2005-2012).

Arbejde før IFF:

2012-2013: Vidensmedarbejder i Københavns Kommune

2009-2011: Assistent for prof. Elsebeth Lynge,Center for Epidemiologi og Screening, Institut for Folkesundhedsvidenskab, KU

2007-2009: Mentor, koordinator og projektleder, Institut for Sociologi, KU

2007-2009: Forskningsassistent, Forskings- og Innovationsstyrelsen

Bonusinfo: fra fortids- til fremtidsforsker

Anne var også – næsten inden hun var færdig med at studere sociologi – nødt til at teste drømmen om at blive Indiana Jones. hun droppede ud af sociologi og havde et enkelt semesters karriere som arkæolog på KUA inden fremtiden vandt over fortiden.

Kontakt

Er du interesseret i at booke Anne til et foredrag? Kontakt Carsten, foredragsansvarlig på IFF, på tlf +45 3065 1101 eller mail: cab@iff.dk.

TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Få de seneste nyheder fra IFF, gratis artikler fra SCENARIO Magazine og invitationer til events, workshops og seminarer direkte i din inbox. Når du tilmelder dig modtager du et eksemplar af vores rapport Kampen om fremtidens mindspace.

UDFORSK FREMTIDEN

Rådgivning

Vi er førende i anvendelsen af fremtidsforskningens metoder til at løse organisatoriske udfordringer. Vores kunder inkluderer nogle af verdens største virksomheder og organisationer, som vi rådgiver på strategisk niveau.

Rådgivning

FOREDRAG & KURSER

Bliv inspireret og få indsigt i de tendenser og udviklingsmønstre, der former fremtiden — book os til foredrag, keynote-præsentationer eller kurser.

Foredrag & Kurser

MEDLEMSKAB

Instituttet for Fremtidsforskning er en selvejende, medlemsdrevet organisation. Vores medlemmer består af offentlige og private organisationer, der søger indsigt i tendenser, der har betydning for deres fremtid.

Medlemskab