Ny associeret partner med fokus på byudvikling

- Nikolaj Sveistrup, URBAN AGENDA, bliver en del af IFF

NS_edited.jpg

Instituttet for Fremtidsforskning har lavet en aftale med Nikolaj Sveistrup fra URBAN AGENDA om at blive associeret partner. Nikolaj siger om samarbejdet:

For mig er den vigtigste megatrend lige nu urbaniseringen. Vi foreskriver, at i 2050 bor omkring 10 milliarder mennesker og ca. 70% i byer. Jeg ser, at den største udfordring er, at de byer der bliver bygget nu, hverken er bæredygtige eller levedygtige – derfor skal vi ind og sikre, at byerne bliver gode rammer for det levede liv uden at påvirke vores sundhed, klima og levevilkår.

Fremtiden ligger gemt i de beslutninger, vi tager nu. Derfor er det vigtigt, at vi har et godt grundlag at træffe dem på. Det er lige fra når politikerne skal lave byvisioner og sætte retning, over når topdirektørerne skal lave strategisk byudvikling, til når byggesektoren skal lave langtidsholdbar arkitektur. Her kan fremtidsforskningen hjælpe med indsigt i megatrends og vigtige tendenser, der skal tages med ind i beslutningsgrundlaget.

Min agenda handler kort sagt om at bidrage til en bæredygtig udvikling baseret på FN’s verdensmål og den nødvendige transformation, der skal til for at ændre den måde, vi bor og lever på. Derfor har jeg stiftet URBAN AGENDA.

Jeg har fokus på byudvikling i meget bred forstand, dvs. alt det - og alle dem - der er med til at skabe og forme fremtidens byer. Det åbner op for en hel række af muligheder, hvor jeg ser, at jeg i samarbejde med IFF vil kunne skabe nye forretninger til gavn for både instituttet og for min egen ambition om at skabe et firma der gør en forskel. Jeg har en bred værktøjskasse, der passer godt ind i IFF’s måde at arbejde på, hvor jeg både leder projekter, modererer konferencer og møder, styrer processer, laver keynotes og konkret ledelsessparring. Jeg ser derfor meget frem til samarbejdet.

Følg Nikolaj på twitter: @NSveistrup og læs mere om URBAN AGENDA på www.urbanagenda.dk

Kort bio

Nikolaj Sveistrup har gennem de sidste 20 år sat fokus på fremtidens byer gennem dagsordensættende aktiviteter indenfor bæredygtig byudvikling. Det har han gjort i KL Teknik og Miljø, Dansk Arkitektur Center, Friluftsrådet og Forskningscenter for Skov, Landskab og Planlægning under Miljøministeriet. I efteråret 2019 stiftede han URBAN AGENDA, hvor han vil bygge oven på erfaringerne og bruge sin viden på nye måder for at skabe bedre fysiske rammer for det gode levede liv nationalt og internationalt.

Mere indhold, du måske kan lide

UDFORSK FREMTIDEN

Rådgivning

Vi er førende i anvendelsen af fremtidsforskningens metoder til at løse organisatoriske udfordringer. Vores kunder inkluderer nogle af verdens største virksomheder og organisationer, som vi rådgiver på strategisk niveau.

Rådgivning

FOREDRAG & KURSER

Bliv inspireret og få indsigt i de tendenser og udviklingsmønstre, der former fremtiden — book os til foredrag, keynote-præsentationer eller kurser.

Foredrag & Kurser

MEDLEMSKAB

Instituttet for Fremtidsforskning er en selvejende, medlemsdrevet organisation. Vores medlemmer består af offentlige og private organisationer, der søger indsigt i tendenser, der har betydning for deres fremtid.

Medlemskab