Login
English Dansk

(Taking out) time to think

Fra Fremtidsorientering 4/2006

"Vi afsætter mere og mere tid til at tænke - ikke med hovedet, men med hjertet," siger Anne Lise Kjaer, direktør i kjaer global i London. Læs om, hvorfor hun mener, det er blevet vigtigere at bruge tid på at tænke.

Af Gitte Larsen

Anne Lise Kjaer tror på, at en ny global tidsånd er på vej. Hun tror på en mere human verden, som er bedre for alle. På en verden i udvikling, hvor målet ikke er flere penge, men mere lykke. "Vi er på vej til at se på os selv som et projekt. Vi forfølger vores drømme, håb og ambitioner og opfatter vores fremgang som et konstant mål i livet", siger hun.

Selv vågnede hun en dag op og sagde "stop". Det skete efter, at det var blevet en personlig konkurrence for hende at se, hvor hurtigt hun kunne arbejde, og hvor meget mere hun hele tiden kunne nå. Nu prøver hun ikke længere at slå sine egne rekorder hver dag: "Jeg vil nyde mit liv", siger hun.

Spaces and places to think

Tiden har aldrig været så essentiel, som den er nu. Evnen til at være innovativ kræver et pusterum. Ved at afsætte tid til at tænke, træder man ud af det daglige og travle arbejdsliv og ind i et rum, hvor tiden overvejes. Når man er i det rum eller på det sted, som ligger uden for hverdagens flow, kan man starte med at sætte fokus på, hvad der sker lige nu.

Det er i nutiden, at kimen til fremtiden ligger, og det er svært at tænke kreativt og "out of the box", hvis man hele tiden er under tidspres eller måler sin indsats i tid. "Hvis vi vil have succes med at træne vores evner til at tænke og mærke efter, så må vi værdsætte tiden som et øjeblik til at sætte os ned og reflektere", siger Anne Lise Kjaer.

Flere og flere virksomheder skaber i dag rum til at tænke over fremtiden. Anne Lise Kjaer's håb for fremtiden er, at virksomhederne også tillader medarbejderne at nå deres personlige mål. "Virksomhedernes job er at hjælpe med at facilitere menneskers sande behov og 'empower' dem både som medarbejdere og borgere", siger hun. Anne Lise Kjaer understreger, at penge ikke er vejen til lykke, og at virksomheder ikke behøver sælge produkter udelukkende for at gøre det. I stedet for skal virksomhederne lægge vægt på relationen til og interaktionen med medarbejderne og kunderne.

Dig og din fremtid

Anne Lise Kjaer spørger, hvor mange af os der har spurgt os selv, hvad vi virkelig gerne vil med vores fremtid. Hun tror, flere og flere vil søge stilheden i perioder for at glemme arbejdslivet og udforske den fineste kunst af dem alle: At lave ingenting.

Mange mennesker er i disse år i gang med at finde deres sande jeg, og for at undgå den konstante cyklus, hvor hastigheden manipulerer livets gang, må vi træde ud af tiden og bare tænke. Anne Lise Kjaers opfordring til alle er derfor at bruge tid på at tænke over tiden. "For hurtigere at gøre livet mere behageligt, er vi nødt til at sænke farten", siger hun.


<< Til oversigten

Publiceret
27. september 2006

Vælg publikationer ud fra

Se alle artikler af Se alle artikler i kategorien
              Bookmark and Share      

Instituttet for Fremtidsforskning

Grundlagt i 1970 af den tidligere OECD-generalsekretær, finansminister og professor Thorkil Kristensen. 
Vi styrker beslutningsgrundlaget i virksomheder og organisationer ved at skabe bevidsthed om fremtiden og synliggøre dens betydning i nuet.

Vi tilbyder fremtidsforskning gennem flere kanaler

Nyhedsbrev | Medlemskab | Kurser Foredrag Magasiner | Rapporter Projekter

Om os

Hvem vi er | Kontakt Medarbejdere | Presse Ledige stillinger

Kontakt Webredaktøren

 


Ophavsretten tilhører Instituttet for Fremtidsforskning. Læs mere om brug af materiale publiceret på iff.dk 
Instituttet for Fremtidsforskning | Amaliegade 5 C | 1256 København K. | +45 3311 7176 | iff@iff.dk