Login
English Dansk

Global fremtidsforskning

Instituttet for Fremtidsforskning er blandt verdens største af sin slags, og vi er repræsenteret ved konferencer over hele verden.

Instituttets størrelse, vores medarbejderes baggrund og vores samarbejde med visionære virksomheder og organisationer samt andre internationale eksperter giver os mulighed for at påtage os meget forskelligartede og komplekse opgaver.

Instituttet for Fremtidsforskning består af et team af fremtidsforskere. Vi har hver især vores kernekompetencer og vidensområder, men vores fælles fokus er fremtiden og fremtidsforskningens metoder.

Historie


OECD's generalsekretær Thorkil Kristensen hos USA's præsident John F. Kennedy i 1961.

Instituttet for Fremtidsforskning blev grundlagt i 1970 af den tidligere OECD-generalsekretær, finansminister og professor Thorkil Kristensen, i samarbejde med en række visionære virksomheder og organisationer, der havde et ønske om at kvalificere deres beslutningsgrundlag gennem grundige fremtidsstudier.

Thorkil Kristensen var direktør ved Instituttet for Fremtidsforskning fra 1970 til 1988, og han døde kort tid efter i en alder af 89 år. Han var medlem af Folketinget i 15 år og finansminister ad to omgange, hvor han fik tilnavnet Thorkil "Livrem". Han er desuden kendt som debattør, forfatter og fremtidsforsker.

Thorkil Kristensen var selv fremsynet og sagde fx i 1980, at verdens befolkning ville runde de seks milliarder i år 2000. Det skete faktisk lidt før, nemlig den 12. oktober 1999. På spørgsmålet "hvordan tør vi spørge til, hvad der sker de næste 25 år?", svarede han: "Vi tør slet ikke lade være!". Du kan læse om Thorkil Kristensens fremsynethed i bøgerne År 2000 - hvad så? (1973), Mod år 2005 (1980) og i hans egen erindringsbogErindringer (1989).

Rolf Jensen, forfatter af Instituttets bog The Dream Society, var direktør i perioden efter Thorkil Kristensen fra 1988 til 2000, hvor han valgte at lave sin egen virksomhed.

Siden Instituttet for Fremtidsforskning blev grundlagt, har vi været på forkant med udviklingen af nye arbejdsmetoder og analyseredskaber, herunder ikke mindst scenariemetoden.

IFF's styrelse

Styrelsen består af medlemmer fra Akademiet for Fremtidsforsknings præsidium, Instituttets medlemsvirksomheder og medarbejderrepræsentanter fra Instituttet (IFF).

Medlemsvalgte:

Akademivalgte:

Medarbejdervalgte:


Instituttets øverste myndighed er repræsentantskabet, der består af repræsentanter for Akademiet for Fremtidsforsknings præsidium og for medlemsvirksomhederne. Repræsentantskabet godkender sammensætningen af Instituttets styrelse. Repræsentantskabet mødes mindst én gang årligt (i januar kvartal) og tager bl.a. stilling til regnskab og budget.

Se desuden IFF's vedtægter.

              Bookmark and Share      

Instituttet for Fremtidsforskning

Grundlagt i 1970 af den tidligere OECD-generalsekretær, finansminister og professor Thorkil Kristensen. 
Vi styrker beslutningsgrundlaget i virksomheder og organisationer ved at skabe bevidsthed om fremtiden og synliggøre dens betydning i nuet.

Vi tilbyder fremtidsforskning gennem flere kanaler

Nyhedsbrev | Medlemskab | Kurser Foredrag Magasiner | Rapporter Projekter

Om os

Hvem vi er | Kontakt Medarbejdere | Presse Ledige stillinger

Kontakt Webredaktøren

 


Ophavsretten tilhører Instituttet for Fremtidsforskning. Læs mere om brug af materiale publiceret på iff.dk 
Instituttet for Fremtidsforskning | Amaliegade 5 C | 1256 København K. | +45 3311 7176 | iff@iff.dk