Login
English Dansk

Kickstart din kreativitet

Læs artiklen om kurset i Berlingske Business: "Bryd vanen og bliv kreativ."

 

Står du ofte overfor udfordringer som kræver en utraditionel løsning? Er dit daglige arbejde præget af fastgroede vaner? Har du brug for inspiration til nyskabelse og nytænkning?

Nu kan du lære at bryde med vanetænkning og fremprovokere dit kreative talent, så du kan få den gode idé – lige når du har brug for den. Gennem simple idéudviklingsteknikker giver kurset dig en teoretisk ballast og praktisk indsigt, som du kan bruge i dit daglige arbejde. Du vil lære metoder og teknikker, som gør dig i stand til at blive kreativ på kommando, og få adgang til idéer du ikke anede, at du kunne få!

Download kursusbeskrivelse

Kickstart din kreativitet

Udnyt dit kreative potentiale – lær at tænke anderledes!

Alle kan lære at få gode idéer, for vi er alle i besiddelse af et naturligt og kreativt potentiale. Men vaner og gamle tankemønstre forhindrer ofte den geniale idé i at se dagens lys. På kursetKickstart din kreativitet lærer din virksomheds medarbejdere at finde og udnytte deres kreative potentiale. De modtager en teoretisk værktøjskasse af viden og teknikker, som gør det muligt at kickstarte deres kreativitet og tænke på utraditionelle løsninger. De får også praktisk erfaring i brugen af teknikkerne gennem veltilrettelagte opgaver. De teknikker, som bliver brugt på kurset, kan også bruges til andet end at arbejde med arrangementer eller PR/markedsføring. Medarbejdere inden for produktudvikling, projektledelse og kommunikation kan bruge teknikkerne i deres daglige arbejde. Teknikkerne kan bruges til projekter – interne som eksterne – som kræver specielle løsningsforslag.

Kurset skaber sammenhæng

De metoder og teknikker som gennemgås på kurset, bliver sat ind i en større sammenhæng. Der bliver skabt en kobling mellem teori og praksis, og du får indsigt i de forhold – fysiske som psykiske – der påvirker vores evner til at tænke kreativt og utraditionelt.

Helt konkret giver kurset dig:

Kurset er en investering – også på kort sigt!

Tidsmæssigt opdeles kurset, så de første to-tredjedele bruges på teori og praktisk indlæring af teknikkerne gennem konstruerede opgaver. Her er kursisterne ikke blokeret af traditionel tankegang, virksomhedskultur og budgetter. Fantasien åbnes, og de får den første fornemmelse af at turde få vilde, kreative idéer. Den sidste tredjedel af kurset bruges på at løse en eller flere konkrete opgaver fra din virksomhed. Det kan være en kommunikations- eller markedsføringsopgave. Måske er der arbejdsrutiner i din virksomhed, der har behov for optimering. Mulighederne er utallige. Teknikkerne giver kreative løsningsforslag til alle typer problemer og opgaver. Kurset kan også bruges til at styrke samarbejdet med en underleverandør, en nuværende eller måske en potentiel kunde, som deltager i kurset.

Kurset giver konkrete løsningsforslag til eventuelle problemstillinger, og kan derfor også betragtes som en investering i at skabe tættere relationer til din virksomheds samarbejdspartnere.

Om underviseren

Niels Krøjgaard er kreativitetsmedarbejder ved Instituttet for Fremtidsforskning og har gennem de sidste 10 år arbejdet i reklamebranchen, blandt andet som projektleder, producer af reklamefilm og som kreativ idé- og konceptudvikler. Niels Krøjgaard holder foredrag og kurser i struktureret idéudvikling, hvor kursisterne via simple metoder og værktøjer forberedes til at blive fremtidens kreative medarbejdere. Kurset skaber sammenhæng mellem teori og praksis og giver mulighed for at få løst konkrete problemstillinger.

Udtalelser

"På vegne af samtlige deltagere fra Danisco i Grindsted og DFDS Transport i Horsens vil vi hermed gerne takke for en perfekt gennemført dag på Skarrildhus med ”Kickstart din kreativitet”. Alle har givet udtryk for at tiden bare fløj af sted, og efterfølgende – da de mange input havde haft tid til at sætte sig – erkendt at lærdommen sammen med det udleverede materiale bestemt vil kunne bruges i dagligdagen. Yderligere har vi nu fået renskrevet gruppernes notater og resultater fra dagens arbejde, og det bare vrimler med kreative og brugbare ideer og løsningsforslag.

Vi kan konstatere at vi, ud over en positiv og god oplevelse, ligeledes har fået noget brugbart med os, og vi vil sluttelig takke for din utraditionelle afrunding. Den var ”lige i øjet” og gav en glidende overgang fra seminar til socialt samvær, og var kraftigt medvirkende til at vi ligeledes fik en god aften".

DFDS TRANSPORT, HORSENS
Kristen Vibberstoft, Senior Key Account Manager"Under kurset ”Kickstart din kreativitet” fik en gruppe af vores ingeniører til opgave at udvikle en ny type vindmøllegenerator ved hjælp af de idéudviklingsteknikker, de lige havde lært.

 

Gruppen præsenterede en ganske anderledes tænkt idé.

Hvad hverken gruppen eller de andre deltagere på kurset var klar over var, at en vores indiske medarbejdere nogle måneder før havde udviklet netop samme idé i et hemmeligholdt projekt. Og at han så sent som i ugen op til kurset indsendte ansøgning om at VESTAS kunne få verdenspatent på idéen.

Det viste sig endda, at patentet kunne udvides på baggrund af gruppens input.

Det viser vist bare, at kurset virker!"

VESTAS WIND SYSTEMS A/S
Mogens Lau, project manager"Niels Krøjgaard leverer sine idéudviklingsteknikker på sin helt egen energiske facon, i en munter afslappet atmosfære. Det er et anderledes kursus, som med stor intensitet, virker både interessant og inspirerende. Alle kan deltage, alle kan bidrage, alle kan få noget ud af det.

Vi på B&O fik alle en aha-oplevelse, og det er utroligt, hvordan små midler kan åbne tankerne op og give en opgave helt nye vinkler til bearbejdning.

Sjældent er tiden fløjet sådan af sted, og som en af deltagerne udtalte på vej ud ad døren: "Der er længe mellem at man oplever et kursus, hvor man skal time sit toiletbesøg for at gå glip af mindst muligt".

BANG & OLUFSEN
John Berg Madsen, Production EngineerEt forrygende kursus, der rusker op i ens tankeform. Jeg har fået en lang række meget konkrete teknikker, som kan bruges både professionelt og privat.

DANSKE SPIL
Lise-Lotte Ehrenreich, Marketingkoordinator


Vi designer kurser efter dit behov.

Kontakt

              Bookmark and Share      

Instituttet for Fremtidsforskning

Grundlagt i 1970 af den tidligere OECD-generalsekretær, finansminister og professor Thorkil Kristensen. 
Vi styrker beslutningsgrundlaget i virksomheder og organisationer ved at skabe bevidsthed om fremtiden og synliggøre dens betydning i nuet.

Vi tilbyder fremtidsforskning gennem flere kanaler

Nyhedsbrev | Medlemskab | Kurser Foredrag Magasiner | Rapporter Projekter

Om os

Hvem vi er | Kontakt Medarbejdere | Presse Ledige stillinger

Kontakt Webredaktøren

 


Ophavsretten tilhører Instituttet for Fremtidsforskning. Læs mere om brug af materiale publiceret på iff.dk 
Instituttet for Fremtidsforskning | Amaliegade 5 C | 1256 København K. | +45 3311 7176 | iff@iff.dk